Reteta snitel din piept de pui cu crusta
PrinteazaReteta snitel din piept de pui cu crusta din: piept de pui, sare, piper, cartofi, usturoi, galbenus, nucsoara, ulei, conopida, unt.
- 4 felii de piept de pui
- sare
- piper
- 1 kg de cartofi
- 1 catel de usturoi
- 1 galbenus
- nucsoara
- 4 linguri ulei
- 750 gr. conopida
- 10 gr. unt sau margarina
Mod de preparare:
Se spala carnea, se zvanta, se bate bine, se sareaza si se pipereaza. Cartofii (cruzi) spalati si curatati se dau pe razatoarea mica si se amesteca bine cu usturoiul zdrobit, galbenusul, sarea, piperul si nucsoara rasa.
Se invelesc feliile de carne intr-un strat de cartofi si se prajesc in uleiul incins, la foc potrivit, cca 20 de minute, intorcandu-se pe ambele parti.
Se spala conopida, se rupe buchetele si se fierbe cu capac in 50 ml apa sarata, circa 10 minute.
Se scurge bine si se rumeneste usor in unt sau margarina. Se serveste langa snitelele cu crusta de cartofi.
Un sfat crusta reuşeşte bine daca nu stoarceti cartofii rasi, pentru ca amidonul o menţine intreaga. Folosiţi, pe cat posibil, cartofi care nu se sfarma la fiert.
Pofta buna!