Reteta somon teriyaki
PrinteazaReteta somon teriyaki din: somon, sos de soia, mirin, sake, zahar.
- 4 felii de somon
- 150 ml sos de soia
- 150 ml mirin
- 50 ml sake
- 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Amestecaţi sosul de soia, mirinul şi sake-ul cu zahărul, într-o crăticioară. Puneţi la foc mic, amestecând mereu.
Lăsaţi să fiarbă 15-20 min, până când lichidul s-a redus la cca 1/3 şi a devenit siropos (nu foarte gros, dar nici apos). Amestecaţi tot timpul, altfel se arde pe fund.
Ungeţi feliile de somon cu puţin ulei, presăraţi cu puţină sare. Puneţi-le pe grătar, cu grilajul la 15 cm de jar. Când pe partea de deasupra se formează picături de suc şi carnea devine uşor albicioasă, întoarceţi-o.
După 1-2 minute, ungeţi pe deasupra cu sos şi întoarceţi din nou. După 1 minut, ungeţi şi întoarceţi iar. Repetaţi procedura de încă 3-4 ori.
Este esenţial ca sosul să nu fie prea gros, deoarece se va arde repede, nici prea subţire, fiindcă nu se formează glazura.
Pofta buna!