Reteta sorbet din fructe de padure
PrinteazaReteta sorbet din fructe de padure din: fructe, miere, mascarpone, frisca, suc de lamaie, vanilie.
- 400 g fructe asortate
- 2-3 linguri cu miere
- 1 cutie cu mascarpone
- 200 ml frişcă lichidă
- 1-2 linguri cu suc de lămâie
- esenţă de vanilie
- sare
Mod de preparare:
Bate cu mixerul frişca lichidă, apoi adaugă brânza mascarpone şi un praf de sare. Pune deoparte câteva fructe pentru decor, iar restul mixează-le într-un blender (poţi folosi şi fructe congelate).
Când s-au transformat în pastă omogenă, încorporează mierea şi amestecă.
Pune într-un vas de plastic pasta de fructe şi miere, amestecul de frişcă şi mascarpone, sucul de lămâie şi un strop de esenţă de vanilie. Mixează şi dă la congelator pentru câteva ore.
Din oră în oră, scoate sorbetul şi amestecă pentru a nu se forma ace de gheaţă.
Pune sorbetul în cupe înalte, garniseşte cu fructe proaspete congelate separat sau chiar proaspete, frunze de mentă şi serveşte imediat.
Reteta sorbet din fructe de padure
Pofta buna!