Reteta sos alb pentru peste
PrinteazaReteta sos alb pentru peste din: unt, faina, lapte, frisca, piper, sare, zeama de peste.
- 50 g unt
- 50 g făină de grâu
- 250 ml lapte
- 100 g frişcă lichidă
- 30 boabe piper negru pisate
- 1/2 linguriţă sare
- 250 ml zeamă de peşte rezultată din fierberea capetelor şi oaselor de peşte
Mod de preparare:
Se căleşte făina într-o tigaie în untul topit bine, amestecându-se continuu, la foc moderat, până ce se omogenizează şi culoarea devine gălbuie.
Se stinge cu lapte rece şi jumătate din zeama de peşte, amestecându-se continuu până ce începe să clocotească şi să se îngroaşe. Se adaugă restul de lichid, piperul şi sarea şi se mai lasă la fiert încă zece minute.
Se adaugă frişca lichidă şi se mai lasă la fiert cinci minute.
Se strecoară printr-un tifon şi se serveşte imediat, cu preparate din peşte.