Reteta sos alb

Printeaza

Reteta sos alb din: ulei, faina, apa, sare, piper.

 

Ingrediente:Reteta sos alb

  • 1 ceaşcă de ulei
  • 1 lingură de făină
  • 1 ceaşcă de apă
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Făina se adaugă în uleiul încins şi se lasă să se rumenească.

Se adaugă puţin câte puţin apa, amestecându-se mereu, să nu iasă cocoloaşe. Se lasă la foc mic până se îngroaşă.

Se potriveşte de sare şi piper.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

 

Cod cu sos alb de vin

Cod cu sos alb de vin

Cod cu sos alb de vin din: cod, oua, lamai, marar, ardei, unt, smantana, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi cod 12 ouă de prepeliţă zeama de la 2 lămâi 1 legătură mărar sare şi piper 4 ardei roşii Sos: 200 ml vin alb 200 ml smântână 4 gălbenuşuri 1 legătură mărar zeama de 1 […]

 

 

Sos de unt cu vin

Sos alb cu nucsoara

Sos alb cu nucsoara din: unt, faina, lapte, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 5 linguri unt proaspăt 8 linguri făină de grâu superioară 3 ceşti lapte rece nucşoară sare piper   Mod de preparare: Se căleşte, timp de câteva minute, făina in unt şi se stinge cu lapte rece, amestecând tot timpul, spre a nu face […]

Sos de unt cu vin

Sos alb cu faina

Sos alb cu faina din: unt, faina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 5 linguri unt proaspăt 8 linguri făină de grâu superioară 3 ceşti lapte rece sare piper     Mod de preparare: Se căleşte, timp de câteva minute, făina in unt şi se stinge cu lapte rece, amestecând tot timpul, spre a nu face cocohoaşe. […]

 

Carne de vita cu sos de hrean

Friptura de vita cu sos alb

Friptura de vita cu sos alb din: muschi de vita, hrean, smantana, branza cu mucegai, unt, vin alb. Ingrediente: 500 g muşchi de vită 3 beţe de hrean rase 200 g smântână 100 g brânză cu mucegai 100 g unt 2 pahare cu vin alb   Mod de preparare: Spală muşchiul şi usucă-l pe hârtie […]

Curcan cu sos alb

Curcan cu sos alb (varianta)

Curcan cu sos alb din: aripa de curcan, vin, zeama de curcan, unt, ulei, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 aripă de curcan fiartă 1 pahar cu vin alb 1 cană cu zeamă de curcan 1 lingură cu unt 3 linguri cu ulei 2 linguri cu făină sare piper măcinat   Mod de preparare: Scurge carnea […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Este un sos nu foarte bun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.