Reteta sos de castraveti
PrinteazaReteta sos de castraveti din: untura, faina, ceapa, castraveti, bulion, otet, zahar, zeama de carne, sare.
- 1 lingură untură
- 1 lingură făină
- 1 ceapă mică
- 2 castraveţi acri
- 1 lingură bulion
- 1 lingură oţet
- 1 lingură zahăr
- 2 pahare zeamă de carne
- sare
Mod de preparare:
Se prăjeşte ceapa tocată mărunt în untură împreună cu făina pînă cînd se îngălbeneşte. Se stinge cu zeama de carne şi se adaugă sarea, zahărul, bulionul şi castraveţii tăiaţi felioare cît se poate mai subţiri.
Se lasă totul să fiarbă cîteva minute, apoi se adaugă oţetul şi se mai lasă să fiarbă la foc mic pînă cînd sosul devine potrivit de gros.
Se seveşte cald.
Pofta buna!