Reteta sos de castraveti

Printeaza

Reteta sos de castraveti din: untura, faina, ceapa, castraveti, bulion, otet, zahar, zeama de carne, sare.

Ingrediente:Reteta sos de castraveti

  • 1 lingură untură
  • 1 lingură făină
  • 1 ceapă mică
  • 2 castraveţi acri
  • 1 lingură bulion
  • 1 lingură oţet
  • 1 lingură zahăr
  • 2 pahare zeamă de carne
  • sare

 

Mod de preparare:

Se prăjeşte ceapa tocată mărunt în untură împreună cu făina pînă cînd se îngălbeneşte. Se stinge cu zeama de carne şi se adaugă sarea, zahărul, bulionul şi castraveţii tăiaţi felioare cît se poate mai subţiri.

Se lasă totul să fiarbă cîteva minute, apoi se adaugă oţetul şi se mai lasă să fiarbă la foc mic pînă cînd sosul devine potrivit de gros.

Se seveşte cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.