Reteta sos de zarzavat
PrinteazaReteta sos de zarzavat din: morcov, patrunjel, ulei, faina, zeama de lamaie, smantana, sare, verdeata.
- 1 morcov
- 1/2 pătrunjel
- 10 g ulei
- 5 g faina
- 1/2 foaie de dafin
- 1 linguriţâ zeamă de lamaie
- 1 linguriţa smantana sau 1 lingura da iaurt
- sare
- verdeaţă
Mod de preparare:
Zarzavatul curăţat si spălat se fierbe pană se înmoaie, apoi se dă prin sită sau printr-o strecurătoare mai deasă.
Se amestecă cu făina, uleiul, sarea, foaia de dafin si se lasă să fiarbă împreună încă 10-15 minute.
Se drege cu smîntînă sau iaurt ţi zeama de lămîie. Vara, se poate înlocui zeama de lămaie cu suc de rosii.