Reteta sos olandez

Printeaza

Reteta sos olandez din: otet, apa, sos alb, unt, lamaie, frisca, sare, piper.

Ingrediente:Reteta sos olandez

  • 3 linguri oţet diluat cu 4 linguri de apă
  • piper alb
  • 1 lingură sos alb
  • 3-4 gălbenuşuri
  • 100 g unt
  • 1/2 de lămâie
  • 50 g frişcă bătută fără zahăr
  • piper alb
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert oţetul diluat cu apă şi cu piperul alb, măcinat. Adăugaţi sosul alb şi gălbenuşurile, pe baie de aburi, amestecând continuu.

Combinaţi apoi acest amestec cu untul, zeama de lămâie, frişca bătută. Serviţi acest sos la preparate de peşte şi de legume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.