Carnea de vitel se referă la carnea provenită de la vițeii tineri, adică de la bovinele de sex masculin care au vârsta de aproximativ 6-7 luni. Gust și textură: Carnea de vitel este foarte fragedă și suculentă. Ea are un gust delicat și puțin intens, […]
Reteta de sos de rosii
PrinteazaReteta de sos de rosii din: rosii, ulei, ceapa, sare, piper.
Ingrediente:
- 4-5 roşii
- 2-3 linguri de ulei
- 1 ceapă mică
- sare
- piper
Mod de preparare:
Reteta de sos de rosii: Ceapa se curăţă, se dă pe răzătoarea fină şi se căleşte în uleiul încins.
adaugă roşiile date pe râzătoare şi se fierb 10-15 minute. Se potriveşte de sare şi piper.
poate adăuga mărar, pătrunjel, cimbru, foi de dafin, în funcţie de mâncarea la care se serveşte.
Sosul se poate îngroşa cu o lingură de făină.
Pofta buna!
din: ciocolata neagra, unt nesarat, zahar pudra, extract de vanilie, sare. Ingrediente: 200g ciocolată neagră (minim 70% cacao) 100g unt nesărat 50g zahăr pudră 1 linguriță extract de vanilie (opțional) O priză de sare Mod de preparare: Topiți ciocolata și untul într-un vas termorezistent, la foc mic sau folosind […]
Salată Coleslaw clasică din: varza alba, morcovi, ceapa rosie, maioneza, otet alb, zahar, sare, piper negru. Coleslaw este o salată delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru a însoți diverse feluri de mâncare. Această rețetă de Salată Coleslaw este o variantă clasică, care combină textura crocantă de varza cu dulceața morcovilor și a dressing-ului cremos. Ingrediente: 1/2 […]