Reteta spaghete bolognese
PrinteazaSpaghete bolognese din: spaghete, carne tocata, ceapa, rosie, sos de rosii, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc.
- 100 g spaghete
- 300 g amestec de carne tocată
- 1/2 ceapă
- 1 roşie
- 1/2 ceşcuţă cu sos de roşii
- ulei
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă carnea tocată şi presară un praf de sare şi piper. Lasă pe foc să se înăbuşe.
Separat, opăreşte roşia, decojeşte-o şi paseaz-o cu furculiţa. Adaugă sosul de roşii, puţin busuioc şi cimbru şi pune pe foc. Lasă să dea într-un clocot ca să se întrepătrundă aromele. Sosul astfel obţinut, toarnă-l peste carnea înăbuşită.
Amestecă uşor, încorporează spaghetele fierte separat şi lasă foarte puţin pe foc. Serveşte-le simple sau cu puţin parmezan ras deasupra.
Pofta buna!