Reteta spaghete bologneze
PrinteazaReteta spaghete bologneze din: linguini, carne de vita, ceapa, usturoi, oregan o, dovlecel, rosii, pasta de tomate, apa, sare, mozzarella.
- 170 g de paste linguini din făină integrală de grâu
- 250 g de carne slabă de vită
- 1 ceapă medie, mărunţită
- 1/4 cană de morcovi, mărunţiţi
- 2 căţei de usturoi, pisaţi
- 1 linguriţă de oregano uscat
- 1 dovlecel mediu, mărunţit
- 1 cană (400 g) de roşii tăiate cuburi, fără sare
- 1/2 cană de pastă de tomate, nesărată
- 1/4cană de apă
- 1/4 linguriţă de sare
- 3 linguri de mozzarella, tăiată cubuleţe
Mod de preparare:
Prepara pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Incalzeste o tigaie mare, la foc mediu.
Taie carnea în cubuleţe şi găteşte-o suficient cât să îi dispară nuanţa rozalie, timp de 3-4 minute. Adaugă ceapa, morcovii, oreganoul şi usturoiul.
Amestecă ocazional în tigaie, până încep să se înmoaie legumele, circa 2 minute. Pune bucăţile de dovlecel şi lasă-le pe foc suficient cât să devină puţin moi, aproximativ 2 minute.
Adaugă roşiile (cu tot cu suc), pasta de tomate şi apa. Adu mixtura până în punctul de fierbere, redu intensitatea focului şi amestecă până se îngroaşă sosul, circa 15 minute.
Indepărtează preparatul de pe foc şi condimentează cu sare. Adauga amestecul peste spaghetele scurse bine şi asezonează cu brânză. Serveşte-le cât încă sunt calde.
Sfat: Formează baza sosului din pasta de tomate şi roşii. Păstrează pentru asezonare oreganoul, ceapa şi usturoiul. Aceasta este o metodă simplă şi sănătoasă pentru prepararea pastelor cu sos, fără să adaugi o cantitate mare de sare.
Reteta spaghete bologneze
Pofta buna!