Reteta spanac cu oua
PrinteazaReteta spanac cu oua din: spanac, ulei, sare, ceapa, bulion, faina, oua.
- 3-4 kg spanac
- ulei
- sare
- 1 ceapă
- 2 linguri bulion
- 1 lingură făină
- ouă (în funcţie de câte persoane sunt)
Mod de preparare:
Cureţi spanacul, îl alegi frunză cu frunză, le speli foarte bine, încât să nu rămână nisip sau pământ printre frunze. Pui pe foc o oală cu apă şi puţină sare.
După ce începe să clocoteasca, adaugi spanacul şi laşi să fiarbă minute. Scoţi spanacul din apă pui la scurs pe un tocător.
In puţin ulei căleşti ceapa tocată mărunt, până se înmoaie, după aceea adaugi spanacul tocat bine cu un cuţit mai mare.
Laşi să se călească puţin şi spanacul, apoi adaugi bulionul şi apă aproape cât să-l acopere. Laşi să fiarbă 10-15 minute, apoi adaugi o ciulama preparată din lingura de făină amestecată cu apă.
Sărezi cât este nevoie, laşi să mai fiarbă puţin şi gata. Inainte fie servire faci ouă ochiuri, pe care le serveşti în farfurie, alături de spanac.
Pofta buna!