Storceag din: cartofi, ceapa, morcov, smantana, ou, sare, piper, peste. Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 100 g smântână subţire 1 ou 1 linguriţă sare 1 legătură mărar 1 vârf cuţit piper pisat 1 kg carne de sturion morun, nisetru, păstrugă, cegă (sau orice alt peşte mare alb) Mod de preparare: […]
Rețetă de Storceag – Deliciul Dobrogean
PrinteazaRețetă de Storceag – Deliciul Dobrogean din: peste, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei de masline, pasta de rosii, frunze de dafin, sare, piper, leustean, smantana.
Ingrediente:
- 1 kg de pește de mare
- 1 ceapă mare, tocată
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 ardei gras, tocat
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de pastă de roșii
- 2-3 frunze de dafin
- Sare și piper, după gust
- 1 legătură de leuștean, tocată
- 1 pahar de smântână
Mod de preparare:
Într-o oală mare, încălziți uleiul și căliți ceapa, usturoiul și ardeiul până devin moi.
Adăugați pasta de roșii și amestecați bine.
Adăugați peștele în oală și acoperiți cu apă. Aduceți la fierbere.
După ce dă în clocot, reduceți focul și adăugați frunzele de dafin, sarea și piperul.
Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute.
Adăugați leușteanul și smântâna și amestecați bine. Lăsați să fiarbă încă 10 minute. Se acreste cu otet.
Serviți fierbinte, cu mămăligă sau pâine proaspătă.
Rețetă de Storceag – Deliciul Dobrogean
Valori nutriționale (per porție):
- Calorii: 350 kcal
- Carbohidrați: 12g
- Proteine: 28g
- Grăsimi: 20g
Storceagul este o supă de pește tradițională din Dobrogea, o regiune a României cu o bogată istorie culinară influențată de multe culturi.
Se spune că storceagul a fost adus în Dobrogea de către tătari, care l-au adaptat la ingredientele locale și l-au transformat în deliciul pe care îl știm astăzi.
Caracterizat de gustul său unic și bogat, storceagul a devenit un simbol al bucătăriei dobrogene și este savurat de locuitori și turiști deopotrivă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Storceag
Pofta buna!