Reteta strudel cu cirese

Printeaza

Reteta strudel cu cirese din: faina, sare, unt, oua, cirese, zahar, amidon, esenta de migdale.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • un praf sare
  • 125 g unt
  • 2 ouă
  • 3 linguri apă rece

Pentru garnitura:

  • 500 g cireşe
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri amidon
  • esenţă de migdale

Pentru ornat:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Cireşele curăţate de sâmburi se pun la fiert cu zahăr şi 100 ml apă. Se lasă 10 minute şi, când au scăzut, se pun amidonul si esenţa si se mai fierb 2-3 minute amestecând. Se lasă deoparte.

Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea, 100 g unt, ouăle Si apa. Se face un aluat care se lasă la rece pentru două ore.

Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul într-o foaie subţire, se unge cu unt topit şi se pun cireşele.

Se rulează, se transferă în tava unsă cu unt şi se coace 40 de minute.

Se serveşte pudrat cu zahar.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.