Reteta strudel cu visine
PrinteazaReteta strudel cu visine din: drojdie, zahar, lapte, faina, unt, ou, sare, amidon, martipan, suc de potocale, cuisoare, visine, fulgi de migdale.
Pentru aluat:
- 20 g drojdie
- 3 linguri zahăr
- 60 ml lapte călduţ
- 250 g făină
- 1 lingură unt
- 1 ou
- sare
Pentru umplutură şi glazură:
- 200 g masă de marţipan
- 150 ml suc de portocale
- 150 g zahăr pudră
- 3 linguri zahăr
- 1/4 linguriţă praf de cuişoare
- 500 g vişine fără sâmbure
- 1 lingură amidon
- 2 linguri suc de lămâie
- 5 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se amestecă drojdia zdrobită cu zahăr şi lapte. Se aşază într-un castron făina, untul, oul şi 1 praf de sare; se toarnă deasupra laptele cu drojdie şi se frământă.
Se lasă să crească aluatul 45 de minute.
Se frământă marţipanul cu 2 linguri suc de portocale şi 50 g zahăr pudră.
Se dă în fiert restul de suc de portocale cu zahăr şi praf de cuişoare. Se adaugă vişinele. Se leagă cu amidon şi se lasă să se răcorească.
Se întinde o foaie de aluat de 25 x 35 cm. Se unge cu suc de vişine.
Se întinde între 2 folii o foaie de marţipan de aceleaşi dimensiuni şi se aşază pe aluat. Se marchează pe lung 3 câmpuri.
In câmpurile exterioare se crestează dungi transversale late de 2 cm. în câmpul central se aşază compoziţia de vişine şi se pliază deasupra fâşiile de aluat. Se aşază ştrudelul într-o tavă şi se lasă să crească 15 min.
Se coace 30 min la 180° C. Se amestecă restul de zahăr cu suc de lămâie şi se unge ştrudelul. Se presară deasupra migdale.
Reteta strudel cu visine
Pofta buna!