Mazare cu bacon crocant din: bacon, ulei de masline, usturoi, mazare, supa de legume, sare, piper, frunze de menta, lamaie. Mazărea este bogată în nutrienți și fibre, fiind o alegere sănătoasă și gustoasă pentru o masă ușoară. Ingrediente: 150 de grame de bacon 1 lingură de ulei de măsline 1 ceapă mică, tocată 2 căței […]
Reteta stufat de mazare
PrinteazaReteta stufat de mazare din: mazare, ciuperci, ardei, ceapa, usturoi, rosii, marar, ulei, sare, piper.
Este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre dietetice, vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.
Beneficii pentru sănătate:
- Mazărea este benefică pentru digestie datorită conținutului său ridicat de fibre.
- Ajută la menținerea sănătății inimii, datorită conținutului de potasiu și magneziu.
- Protejează sănătatea ochilor datorită conținutului de vitamina A.
- Contribuie la menținerea nivelului de glucoză din sânge, fiind utilă în dieta persoanelor cu diabet.
- Are proprietăți antioxidante datorită conținutului de vitamina C și alte fitonutrienți.
- 2 cutii de mazăre
- 1 cutie de ciuperci
- 5 ardei
- 4-5 legături de ceapă verde
- 2 legături de usturoi verde
- 3 roşii
- 1 legătură de mărar
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mazărea şi ciupercile se spală cu apă călduţă. Ceapa, usturoiul se curăţă, se taie mărunt, ardeii şi roşiile se taie felii. Se amestecă totul, se adaugă ulei, sare, piper, 2 căni de apă şi se lasă la cuptor până scade.
La sfârşit se adaugă verdeaţă tocată mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Mazare cu bacon crocant
Pofta buna!
E bun stufatul de mazare, n-am mai auzit de o astfel de reteta