Reteta sufleu cu branza
PrinteazaReteta sufleu cu branza
Ingrediente:
- 7 linguri branza rasa
- 5 ouă
- sare
- piper
Pentru sos alb:
- 1 1/2 lingură unt
- 2 linguri făină
- 2 ceşti lapte
- 2 linguri smîntînă
- 2 linguri şvaiţer ras
Mod de preparare:
Reteta sufleu cu branza: In loc de caşcaval luăm brînză albă, stoarsă bine de apă, într-un tifon.
Cînd fierbe sosul, punem brînza rasă şi două linguri de smîntînă, ca să se lege bine compoziţia.
Apoi luăm cratiţa de la foc, adăugăm 4 gălbenuşuri şi două linguri de şvaiţer ras şi amestecăm bine. Batem albuşurile spumă şi le amestecăm cu compoziţia.
Ungem forma cu unt, punem în fund 2-3 bucăţele de unt, ca alunele, şi turnăm compoziţia în vas.
Presărăm cu şvaiţer ras şi dăm la cuptor.
Pofta buna!
Ar merge o salata Tabbouleh la sufleul asta de branza.