Rețeta de Burta de Porc în Varianta Clasică din: burta de porc, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, usturoi, ulei de floarea soarelui, boia de ardei, sare, piper, apa. Burta de porc este un preparat tradițional, apreciat pentru savoarea sa unică și textura sa bogată. Această rețetă vă va dezvălui secretele pregătirii unei burte de porc […]
Reteta sufleu de cartofi
PrinteazaReteta sufleu de cartofi din: cartofi, sunca, bacon sau pastrama, oua, smantana, sare, piper, patrunjel, ulei, unt.
Ingrediente:
- 7-8 cartofi mari
- 200 g şuncă afumată, bacon sau pastramă
- 4 ouă
- 250 g smântână
- sare
- piper
- pătrunjel verde
- 2-3 linguri ulei
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi pui la fiert în apă cu puţină sare. Şunca o tai bucăţi mici şi o căleşti în ulei.
Cartofii nu-i laşi să se sfărâme, îi scurgi şi îi laşi puţin să se răcească. Baţi albuşurile spumă, adaugi gălbenuşurile, smântână, sare şi piper.
Intr-un vas termorezistent, uns cu unt, aşezi un strat de cartofi, şuncă, pătrunjelul tocat şi restul de cartofi, apoi torni amestecul de ouă şi smântână.
Acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptor pentru 45 de minute.
Pofta buna!
Cozonac cu Umplutură de Mere și Scorțișoară
Cozonac cu Umplutură de Mere și Scorțișoară din: faina, drojdie, lapte, zahar, oua, unt, sare, coaja de portocala si lamaie, mere, scortisoara. Ingrediente pentru aluat: 500 grame de făină 7 grame de drojdie uscată 200 ml de lapte călduț 100 grame de zahăr 2 ouă 100 grame de unt moale 1 linguriță de sare […]