Reteta sufleu de conopida si broccoli
PrinteazaReteta sufleu de conopida si broccoli din: conopida, broccoli, ceapa, oua, ulei, smantana, pesmet, marar, sare, piper, unt, faina, lapte, vin, nucsoara.
- 500 g conopidă
- 500 g broccoli
- 2 cepe
- 3 ouă
- 3 linguri ulei de măsline
- 3 linguri smântână
- 3 linguri pesmet
- mărar
- piper măcinat
- sare
Pentru sos:
- 1 lingură unt
- 1 lingură făină
- 3-4 linguri lapte
- 50 ml vin alb
- piper negru măcinat
- nucşoară rasă
- sare
Mod de preparare:
Speli conopida şi broccoli, le desfaci în bucheţele, după care le pui la fiert în apă cu puţină sare (în vase diferite). Scoţi legumele şi le laşi să se răcească.
Topeşti o linguriţă de unt, presari făina şi amesteci rapid ca să nu se formeze cocoloaşe. Adaugi laptele şi laşi la foc mic până se îngroaşă.
Adaugi în compoziţie vinul alb, sare, piper şi nucşoară după gust. Stingi focul, acoperi vasul cu un prosop umed şi laşi să se răcească.
Ungi un vas termorezistent cu untul rămas şi presari pesmet. Aşezi în el bucheţelele de conopidă şi cele de broccoli.
Cureţi cepele, le tai şi le căleşti în puţin ulei de măsline. Le amesteci după ce s-au răcit cu gălbenuşurile, smântână, sosul rece, albuşurile bătute spumă, sare şi piper.
Torni compoziţia peste legume şi presari mărarul tocat. Dai vasul la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 30 de minute. Serveşti sufleul rece, cu puţină smântână.
Pofta buna!