Reteta sufleu de migdale

Printeaza

Reteta sufleu de migdale din: migdale, zahar, unt, albus.

Ingrediente:Reteta sufleu de migdale

  • 50 g migdale
  • 5 albuşuri
  • 180 g zahăr pudră
  • unt pentru uns

Mod de preparare:

Migdalele se opăresc, se curăţă de coajă şi se trec prin maşina de nuci. Albuşurile cu zahărul pudră se bat bine cu telul (sau cu mixerul), până se face o spumă tare.

Apoi, înce­tul cu încetul, se adaugă migdalele, şi iarăşi se bate bine. Când spuma a devenit foarte tare, se aşază într-un vas de Jena, dându-i forma de con.

Deasupra se trece cu furculiţa, pentru a forma dungi neregulate, se presară puţin zahăr pudră şi se coace la foc mic, fără a închide cuptorului.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.