Reteta sufleu de spanac

Printeaza

 Reteta sufleu de spanac

Ingrediente:Reteta sufleu de spanac

  • 300 g spanac fiert
  • 1 lingură făină
  • l lingură unt
  • 5 fileuri de anşoa (ori 2 1/2 sardele)
  • 50 g şuncă
  • 4 albuşuri
  • 100 g caşcaval sau parmezan
  • sare

Mod de preparare:

Curăţăm foi tinere de spanac, le spă­lăm şi le opărim în apă clocotită cu sare. Tragem oala de la foc şi turnăm apă rece. Scoatem foile, le stoarcem, le tăiem ca tăiţeii şi le punem cu puţin unt în­tr-un vas rezistent la foc. Adăugăm cîteva fileuri de anşoa tăiate şi le amestecăm cu spanacul.

Pregătim un sos alb din făină şi unt. Scoatem o lingură de spanac din vas şi îl amestecăm cu sosul alb şi cu spuma de albuşuri.

Presărăm caşcaval peste spanacul din vas. Punem deasupra compoziţia şi din nou caşcaval şi dăm la cuptor.

In loc de peşte, putem pune şuncă tă­iată ca tăiţeii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Copiii mei sunt inebuniti dupa sufleul de spanac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.