Reteta sufleu de spanac
PrinteazaReteta sufleu de spanac
- 300 g spanac fiert
- 1 lingură făină
- l lingură unt
- 5 fileuri de anşoa (ori 2 1/2 sardele)
- 50 g şuncă
- 4 albuşuri
- 100 g caşcaval sau parmezan
- sare
Mod de preparare:
Curăţăm foi tinere de spanac, le spălăm şi le opărim în apă clocotită cu sare. Tragem oala de la foc şi turnăm apă rece. Scoatem foile, le stoarcem, le tăiem ca tăiţeii şi le punem cu puţin unt într-un vas rezistent la foc. Adăugăm cîteva fileuri de anşoa tăiate şi le amestecăm cu spanacul.
Pregătim un sos alb din făină şi unt. Scoatem o lingură de spanac din vas şi îl amestecăm cu sosul alb şi cu spuma de albuşuri.
Presărăm caşcaval peste spanacul din vas. Punem deasupra compoziţia şi din nou caşcaval şi dăm la cuptor.
In loc de peşte, putem pune şuncă tăiată ca tăiţeii.
Pofta buna!
Copiii mei sunt inebuniti dupa sufleul de spanac.