Reteta supa de castraveti rece

Printeaza

Reteta supa de castraveti rece din: castraveti, praz, foi de dafin, margarina, faina, zeama de lamaie, ceapa, marar, sare, piper.

astravetele conține aproximativ 95% apă, făcându-l o alegere excelentă pentru hidratare. Consumul de castravete poate ajuta la menținerea nivelului corect de hidratare în organism.

Castravetele este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina C, potasiu și magneziu. Acești nutrienți sunt esențiali pentru buna funcționare a organismului.

Castravetele conține antioxidanți, cum ar fi flavonoizii și tanninii, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a inflamațiilor.

Castravetele este folosit adesea în produse cosmetice datorită conținutului său de silicați, care pot contribui la menținerea sănătății pielii și a părului.

 

Ingrediente:

  • 4 castraveţi
  • 1 praz
  • foi de dafin
  • 3 linguri de margarină
  • 3 linguri de făină
  • zeamă de lămâie
  • 1 legă­tură de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Castraveţii se spală, se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Prazul se curăţă, se taie rondele. Castraveţii şi prazul se călesc în majgarină în­cinsă.

Se adaugă foile de dafin şi boabele de pi­per, apoi făina şi se amestecă.

Se stinge cu 1 litru de apă şi se lasă la fiert la foc mic. După ce au fiert, se trec prin sită, se omogenizează şi se potriveşte de sare şi piper.

Se lasă să se răcească la frigider şi se adaugă zeama de lămâie.

Un cas­travete se taie pe jumătate, se curăţă de seminţe, se taie felii foarte subţiri şi se adaugă în supă.

Se serveşte foarte rece, presărată cu verdeaţă tocată mărunt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Supa de castravete

Supa de castravete din: iaurt, castravete, menta, usturoi, lapte, sare. Ingrediente: 400 g iaurt un castravete de sera o legatura de menta proaspata un catel de usturoi 100 ml lapte sare   Mod de preparare: Castravetele se taie rondele care se presară cu sare şi se lasă 30 de minute să elibereze sucul. Apoi, se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.