smantana, usturoi, cimbru, spanac, nucsoara, unt, cartofi, branza. Ingrediente: 300 ml de smântână dulce slabă 1 căţel de usturoi decojit 2 fire de cimbru 250 g de spanac congelat nucşoară proaspăt rasă unt pentru uns 850 g de cartofi dulci, decojiţi şi feliaţi mărunt 25 g de brănză tare rasă, […]
Reteta supa crema de cartofi dulci
PrinteazaReteta supa crema de cartofi dulci din: cartofi, ardei, salote, usturoi, unt, zahar, ardei iute, sparanghel, otet, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g cartofi-dulci
- 2 ardei graşi roşii
- 2 şalote
- 1 căţel de usturoi
- 4 linguri de unt
- 1 lingură de zahăr brun
- 600 ml supă de legume
- 1 ardei iute roşu
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- 8 tije de sparanghel alb
- 1 lingură de oţet balsamic
Mod de preparare:
Cartofii-dulci se cojesc şi i se taie cubuleţe. Ardeiul se curăţă, se spală şi se taie, de asemenea, cuburi mici, iar şalotele şi usturoiul se descojesc şi se toacă mărunt.
Se încing 2 linguri de unt într-o crăticioară şi se sotează şalotele şi usturoiul. Se adaugă cubuleţele de ardei şi zahărul şi se amestecă până la dizolvarea completă a acestuia. Se pun în crăticioară cartofii şi supa.
Ardeiul iute se spală şi se curăţă de cotor şi seminţe. Se taie în jumătate şi se adaugă în supă împreună cu dafinul.
Compoziţia se lasă circa 20 de minute să fiarbă la foc mic, apoi ardeiul iute şi dafinul se scot din supă. Se păstrează deoparte câteva legume, iar restul supei se pasează.
Se spală sparanghelul, se cojeşte, iar capetele lemnoase se îndepărtează. Tijele curăţate se taie apoi oblic în felii subţiri.
Se încinge restul untului într-o tigaie şi se rumenesc feliile de sparanghel până devin crocante.
Acestea se scot apoi pe prosoape de hârtie şi se sărează.
Supa se asezonează cu sare, oţet şi piper şi se serveşte împreună cu legumele.
Reteta supa crema de cartofi dulci
Pofta buna!
Pofta buna!