Reteta supa crema de gulii
PrinteazaReteta supa crema de gulii din: gulii, praz, cartofi, morcov, supa, sare, piper, nucsoara, ulei.
- 6 gulii
- 2 fire praz
- 3 cartofi
- 1 morcov
- 1 l supă legume sau apă fiartă
- sare
- piper
- 1 praf nucşoară
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi primele două frunze de la praz şi îl tai rondele. Cureţi de coajă guliile şi le tai cubuleţe; la fel procedezi şi cu cartofii şi morcovul.
Incingi uleiul şi căleşti uşor prazul, apoi adaugi guliile şi cartofii, amesteci câteva minute şi torni supa sau apa fierbinte. Laşi să fiarbă până când se înmoaie guliile.
Dai deoparte vasul şi mixezi legumele, apoi le treci prin sită, pentru a scăpa de eventualele părţi lemnoase ale guliilor.
Aşezi din nou vasul pe foc, potriveşti gustul de sare, piper, presari nucşoara şi opreşti focul.
Pofta buna!