Reteta supa crema de dovleac
PrinteazaReteta supa crema de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, smantana, sare, piper.
- 500 g dovleac
- 1 ceapă
- 30 g unt
- 150 ml smântână pentru gătit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleacul se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi. Se topeşte untul, se adaugă ceapa mărunţită, după câteva minute dovleacul, se asezonează cu sare şi piper şi se înăbuşe împreună.
Se toarnă apă cat să acopere bine dovleacul şi se fierbe sub capac.
Când dovleacul s-a fiert, se scurge de zeamă (nu se aruncă) şi se mixează cu binderul vertical până devine cremos.
Se adauga smantana de gătit şi zeama în care a fiert, atat cat să se obţină o consistenţă potrivit de groasă şi se mai fierbe 2-3 minute. Se serveşte cu ulei şi seminţe de dovleac şi smântână.
Pofta buna!