Reteta supa crema de dovleac

Printeaza

Reteta supa crema de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Reteta supa crema de dovleac

  • 500 g dovleac
  • 1 ceapă
  • 30 g unt
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi. Se topeşte untul, se adaugă ceapa mărunţită, după câteva minute dovleacul, se asezonează cu sare şi piper şi se înăbuşe împreună.

Se toarnă apă cat să acopere bine dovleacul şi se fierbe sub capac.

Când dovleacul s-a fiert, se scurge de zeamă (nu se aruncă) şi se mixează cu binderul vertical până devine cremos.

Se adauga smantana de gătit şi zeama în care a fiert, atat cat să se obţină o consistenţă potrivit de groasă şi se mai fierbe 2-3 minute. Se serveşte cu ulei şi seminţe de dovleac şi smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.