Supa de casa cu praz din: praz, cartofi, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 fire praz 3 cartofi un cubuleţ concentrat de legume 50 g unt sare piper Pentru servit: pâine prăjită verdeaţă, după gust Mod de preparare: Prazul tăiat rondele se pune la călit în unt. Se adaugă apoi cartofii cuburi şi se lasă […]
Reteta supa crema cu praz
PrinteazaReteta supa crema cu praz din: praz, cartofi, ceapa, patrunjel, ulei, crutoane, sare, piper.
Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale precum vitamina K, vitamina C, vitamina A, acid folic, potasiu și mangan. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului.
Prazul conține fibre dietetice, care pot contribui la sănătatea sistemului digestiv, reglarea glicemiei și menținerea senzației de sațietate.
Ca și alte legume din familia Alliaceae, prazul conține antioxidanți precum compuși sulfurici și flavonoide, care au potențial de a proteja celulele corpului împotriva stresului oxidativ și a inflamației.
Datorită conținutului de vitamina C, prazul poate contribui la întărirea sistemului imunitar și la protecția împotriva infecțiilor.
Conținutul de vitamina K din praz este important pentru sănătatea oaselor, deoarece contribuie la coagularea sângelui și la menținerea densității osoase.
- 1/2 kg praz
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 legătură de pătrunjel
- 3 linguri de ulei
- crutoane
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa, prazul şi cartofii se curăţă, se spală şi se taie mărunt.
Se fierb bine în 2 l de apă cu sare, se strecoară, se pasează, se dau prin sită şi se amestecă cu zeama.
Se pun din nou la fiert, se adaugă verdeaţă tocată mărunt şi se potriveşte de sare şi piper.
Se serveşte cu crutoane.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de casa cu praz
Pofta buna!