Reteta supa de peste cu galuste
PrinteazaReteta supa de peste cu galuste din: peste, sare, piper, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, rozmarin, ou, ulei, gris.
- 1 kg peste de apă dulce (crap, caras, păstrăv)
- sare
- piper
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 telină mică
- 1 păstârnac
- 3 l apă
- 1 legătură pătrunjel
- 1 crenguţă rozmarin
- frunze de dafin
Pentru găluşte:
- 1 ou
- 1 linguriţă ulei
- 7-8 linguri gris
- 1 legătură pătrunjel
- 1 praf sare
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli şi-l porţionezi, apoi îl dai la fiert cu piper şi puţină sare. După un sfert de oră, îl scoţi, îl cureţi de pe oase şi-l desfaci în bucăţi.
Tai morcovii în rondele, fiecare ceapă în patru, ţelina şi păstârnacul pe jumătate, apoi le pui si pe ele la fiert 20 de minute.
Intre timp, pregăteşti găluştele. Baţi bine oul, torni uleiul, presari puţină sare şi încorporezi grisul, în ploaie. Ar trebui să obţii o compoziţie de consistenta smântânii, peste care amesteci si pătrunjel tocat.
După ce au fiert legumele, iei supa de pe foc şi scoţi bucăţile de ţelină şi de păstârnac. Pui peştele în oala de supă, potriveşti de sare şi dai iar supa la foc, 10 minute. Apoi, cu o linguriţă, pui găluştele în supă şi le mai laşi la fiert până se ridică la suprafaţă.
Inchizi focul, pui un capac şi după 10 minute presari pătrunjel tocat. Poţi servi supa şi cu rozmarin şi dafin.
Reteta supa de peste cu galuste
Pofta buna!