Reteta supa de varza cu carne de vita
PrinteazaReteta supa de varza cu carne de vita din: varza, morcovi, slanina, carne de vita, ceapa, sare, cuisoare.
- 1 buc. varza creata
- 2 buc. morcovi
- 2-3 felii de slanina
- 1 kg. de carne de vaca de preferinta piept
- 1 buc. ceapa
- 2 cuisoare
- sare
Mod de preparare:
Se alege o varza creata, se scoate primul rind de frunze, se taie varza in patru, se inlatura cotorul si partea tare din mijloc si se pune in apa clocotita sa fiarba vreo 10 minute.
Se scoate, se pune in apa rece si se se scurge bine de apa. Aceasta operatie serveste la scoaterea mirosului prea tare pe care l-ar avea varza in supa.
Varza astfel pregatita se asaza pe fundul oalei, iar deasupra se asaza pe rind 2 morcovi curatati si taiati in doua, slanina, carnea, o ceapa in care s-au infipt cuisoarele. Se toarna deasupra 4 litri de apa rece si se sareaza.
Trebuie sa fiarba apoximativ 3 ore la foc mic. Se spumuieste din cind in cind. Inainte de a se servi, se scoate din supa carnea si tot zarzavatul, lasindu-se numai varza.
Pofta buna!