Reteta supa gulas
PrinteazaReteta supa gulas din: carne de gulas, praz, telina, morcovi, ceapa, rosii, ardei, castraveti, sare, piper, boia, ciuperci.
- 800 g carne de gulaş
- 2 tije de praz
- 200 g ţelină
- 3 morcovi
- 2 ardei graşi roşii
- 6 cepe
- 250 g roşii pasate
- 3 castraveţi muraţi tăiaţi cubuleţe
- 100 g cepe mici la borcan
- 1 l supă de coadă de bou la conservă
- sare
- piper
- boia iute
- 1 conservă de ciuperci de pădure (cca 850 ml)
- 500-700 ml supă de carne sau de legume
Mod de preparare:
Carnea se prăjeşte porţionată şi se aşează într-o oală. Legumele se curăţă, se spală, se cojesc (dacă este nevoie) şi se taie mărunt.
Se călesc în grăsime şi se adaugă peste carne, la fel ca şi roşiile, castraveţii şi cepele mici. Se toarnă apoi pe deasupra supa de coadă de bou şi se asezonează cu sare, cu piper şi cu boia. Se clocoteşte apoi sub capac circa o oră şi jumătate.
Când s-a pătruns carnea, se adaugă şi ciupercile scurse. Se înglobează după aceea supa şi se mai sărează şi piperează o dată, dacă este necesar.
Reteta supa gulas
Pofta buna!