Reteta supa cu taitei de casa
PrinteazaReteta supa cu taitei de casa din: piept de pui, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, sare, piper, patrunjel, ou, faina.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 3 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ţelină
- 1 ceapă
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Pentru tăiţei:
- 1 ou
- făină cât cuprinde
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Speli şi cureţi de pieliţe carnea de pui şi o pui la fiert in apă rece, cu un praf de sare. Spumuieşti de câte ori este nevoie şi adaugi legumele întregi, spălate şi curăţate.
Când toate s-au fiert, iei de pe foc supa, o strecori ca să devină şi mai clară, apoi o torni iar în oală, potriveşti gustul de sare şi piper şi opreşti focul.
Pentru tăiţei, pregăteşti un aluat din făină, ou şi un praf de sare, il frămânţi bine şi apoi îl laşi să se odihnească.
După 10 minute, întinzi o foaie subţire, pe care o tai după dorinţă. Laşi tăiţeii răsfiraţi pe planşetă, ca să se usuce puţin.
Ii fierbi în apă cu sare, ii treci printr-un jet de apă rece şi-i torni în supă, ca să capete gust. Serveşti cu pătrunjel verde.
Pofta buna!