Reteta supa cu taitei de casa

Printeaza

Reteta supa cu taitei de casa din: piept de pui, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, sare, piper, patrunjel, ou, faina.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Pentru tăiţei:

  • 1 ou
  • făină cât cuprinde
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi de pieliţe carnea de pui şi o pui la fiert in apă rece, cu un praf de sare. Spumuieşti de câte ori este nevoie şi adaugi legumele întregi, spălate şi curăţate.

Când toate s-au fiert, iei de pe foc supa, o strecori ca să devină şi mai clară, apoi o torni iar în oală, potriveşti gustul de sare şi piper şi opreşti focul.

Pentru tăiţei, pregăteşti un aluat din făină, ou şi un praf de sare, il frămânţi bine şi apoi îl laşi să se odihnească.

După 10 minute, întinzi o foaie subţire, pe care o tai după dorinţă. Laşi tăiţeii răsfiraţi pe planşetă, ca să se usuce puţin.

Ii fierbi în apă cu sare, ii treci printr-un jet de apă rece şi-i torni în supă, ca să capete gust. Serveşti cu pătrunjel verde.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.