Supă de vită cu tăiței de casă din: coaste de vita, morcovi, ceapa uscata, radacini de patrunjel, pastarnac, ulie, telina, sare, piper, oua, faina. Carnea de vită este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este una dintre cele mai consumate tipuri de carne din întreaga lume, fiind utilizată în diferite preparate culinare, precum […]
Reteta taietei de casa
PrinteazaReteta taietei de casa din: faina, oua, sare.
- 300 g făină
- 3 ouă
- sare
Mod de preparare:
Făina se pune într-un bol. în mijlocul ei se face o gaură în care se pun ouăle bătute şi praful de sare.
In cazul în care dorim să obţinem paste de post, se înlocuieşte fiecare ou cu câte 50 ml de apă minerală, la temperatura camerei.
Făina şi oul se omogenizează cu degetele, la început prin mişcări circulare, pentru a umezi întreaga făină.
Coca astfel obtinută se frământă până devine un aluat dens, nelipicios ce se manevrează cu greutate.
Pentru ca aluatul să devină mai uşor de manevrat, se lasă la odihnit cel puţin 30 de minute, acoperit cu un prosop sşu cu un vas întors cu gura în jos.
Se întind apoi foi cât mai subţiri de aluat, folosindu-vă de făcăleţ şi făină, apoi se lasă câteva minute la uscat.
Se rulează sub formă de sul şi, pe un fund de lemn, se taie tăieţeii din aluat cu ajutorul unui cuţit ascuţit.
Tăieţeii astfel obţinuţi se pot consuma proaspeţi sau se lasă la uscat pe prosoape de bumbac câteva zile, timp în care se mai amestecă.
După uscare, aceştia se pot păstra timp de câteva luni în săculeţi de bumbac sau în cutii închise.
Pofta buna!
poate iti place si:
Taitei cu brânză și sos de roșii
Taitei cu brânză și sos de roșii din: taitei, branza proaspata, sos de rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, oregano. Această rețetă de taitei cu brânză și sos de roșii este o combinație delicioasă de paste, brânză și sos de roșii, care aduce un gust cremos și aromat pe care îl vei aprecia […]
Pofta buna!