Reteta taitei de casa

Printeaza

Reteta taitei de casa din: ou, sare, faina, apa.

Ingrediente:Reteta taitei de casa

  • 1 ou
  • 50 ml apă
  • puţină sare
  • 150 g făină

 

Mod de preparare:

Se cerne făina pe o planşetă şi se face un crater în mijlocul ei unde se pune oul. Se bate uşor oul, adăugându-se treptat sarea, apa şi încorporându-se din faină, până se obţine un aluat mai tare.

Lăsăm aluatul la rece aproape 30 de minute, apoi întindem o foaie cât mai subţire; rulăm apoi foaia sub formă de sul, din care, cu un cuţit bine ascuţit, tăiem tăieţeii, foarte subţiri.

Pe un şervet curat, împrăştiem tăieţeii şi îi lăsăm să se usuce. Se pot păstra câteva zile, în săculeţi din pânză, atârnaţi în curent de aer.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.