Ceai de Rădăcină de Ghimbir – este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale și beneficiile asupra sănătății. Acest ceai este ideal pentru a fi consumat în orice anotimp, având efecte revigorante și calmante. Ghimbirul este folosit de secole în medicina tradițională pentru a trata diverse afecțiuni, de la probleme digestive până la răceli și gripă. Preparat […]
Reteta taitei picanti
PrinteazaReteta taitei picanti din: faina, margarina, sare, taitei, varza, ceapa, ulei, bulion, piper.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 100 g margarină
- sare
- apă – pentru tăiţei sau 200 g tăiţei din comerţ
- 1/2 varză murată
- 1 ceapă
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- 1 lingură cu bulion de roşii
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Reteta taitei picanti: Cerneţi făina, adăugaţi margarina muiată pe foc, sare şi apă caldă, frământaţi un aluat tare.
Intindeţi o foaie subţire pe planşeta înfăinată, tăiaţi fâşii subţiri de aluat pe care le lăsaţi să se usuce uşor pentru ca tăiţeii vor fi gătiţi a doua zi.
Puneţi la fiert apă cu sare, când dă în clocot, lăsaţi în oală tăiţeii câte puţini, ca să nu se lipească. Trageţi vasul de pe foc după 20 min, spălaţi cu apă rece, scurgeţi în sită.
Tocaţi varza fideluţă şi căliţi-o în ulei împreună cu ceapa tăiată peştişori. Când s-au înmuiat, coloraţi cu bulion, săraţi şi piperaţi uşor, amestecaţi cu tăiţeii şi mai ţineţi pe foc 5 min.
Serviţi totul cald.
Pofta buna!
Whisky Springbank 1919: Unul dintre cele mai Distinse Whiskyuri din Lume. Distileria Springbank este situată în orașul Campbeltown, pe peninsula Kintyre din Scoția. Campbeltown a fost, la un moment dat, capitala mondială a whiskyului, cu peste 30 de distilerii în funcțiune. Astăzi, Springbank este una dintre puținele distilerii rămase în această regiune, păstrând tradiția și […]