Reteta tarhon in otet

Printeaza

Reteta tarhon in otet din: tarhon, otet, sare.

Ingrediente:Reteta tarhon in otet

  • tarhon
  • otet
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Tarhonul se spală bine şi se aşează pe o strecurătoare să se scurgă de apă. Când s-a zvântat se pune în borcane mici, şi se îndeasă cu coada unei linguri de lemn.

Se toarnă oţetul într-un vas şi se adaugă, la o jumătate de litru oţet de 9° un litru apă, şi câte o lingură de sare la fiecare litru de lichid. Lichidul se lasă să clocotească, apoi se toarnă fierbinte, peste frunzele de tarhon.

Pentru ca să nu se spargă, borcanele se aşează pe două lame de cuţilt, se închid imediat cu folie adezivă sau celofan şi se lasă pe foc, acoperite cu o pătură groasă, iar când s-au răcit se aşează la păstrat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.