Tarta cu ciocolata, lamaie si capsuni din: unt, curmale, nuci, caju, zmeura. Ingrediente: 250 g miez de nucă 100 g curmale 150 g unt de cocos 4 linguri pudră de cacao 1 praf de sare indulcitor 350 g caju 125 g unt de cocos 500 g zmeură 125 g unt de cacao 125 g pudră […]
Reteta tarta cu capsuni
PrinteazaReteta tarta cu capsuni din: unt, faina, malai, zahar, oua, sare, capsuni, amidon, gem de capsuni.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 140 g unt
- 220 g făină
- 30 g mălai sau griş
- 2 linguri zahăr
- 2 ouă
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 600 g căpşuni congelate
- 2 linguriţe amidon
- 2 linguriţe zahăr
- 2-3 linguri gem de căpşuni
Mod de preparare:
Aluatul îl prepari primul. Intr-un bol, pui untul, făina, mălaiul, zahărul şi un praf de sare şi amesteci bine, până obţii un aluat nisipos, fin.
Baţi un ou şi-l adaugi şi pe el în compoziţie, apoi amesteci din nou, până se încheagă aluatul. Frămânţi bine, apoi aplatizezi aluatul şi-l dai la rece 30 de minute.
Presari făină şi mălai pe suprafaţa de lucru şi întinzi aluatul, cu sucitorul, în foaie destul de groasă. Il aşezi într-o formă tapetată.
Pui într-un bol căpşunile şi le amesteci cu amidonul şi cu zahărul. Presari peste aluat o linguriţă de mălai, distribui uniform căpşunile şi faci o bordură de jur împrejur.
Baţi şi al doilea ou şi ungi cu el aluatul, pe margini. Dai la cuptor 45 de minute până se rumeneşte totul frumos.
La sfârşit, ungi tarta cu gemul de căpşuni şi o laşi să se răcească.
Pofta buna!
Tarta cu ciocolata, lamaie si capsuni
Pofta buna!