Reteta tarta cu struguri si migdale macinate
PrinteazaReteta tarta cu struguri si migdale macinate din: struguri, oua, aluat, unt, zahar, migdale, frisca, faina.
- 800 g boabe de struguri albi (Muscat)
- 2 oua intregi + 1 galbenus
- 300 g aluat fraged
- 20 g unt
- 80 g zahar
- 60 g migdale macinate
- 3 linguri frisca nebatuta
- faina
Mod de preparare:
Se intinde aluatul pe planseta usor infainata si se imbraca cu el o forma de tarta unsa cu unt. Marginea aluatului se prinde cu degetul mare si cel aratator si se apasa, formandu-se mici creneluri.
Boabele de struguri se pun intr-o sita si se tin sub jetul de apa, dupa care se scurg si se zvanta cu un servet. Se sparg ouale intr-un castron, se adauga galbenusul si zaharul si se bat bine, pana ce amestecul devine spumos.
Se incorporeaza pudra de migdale, apoi frisca nebatuta (smantana) si se amesteca bine in continuare pana ce crema devine fluida si omogena. Se incinge cuptorul la 220C.
Se aseaza boabele de struguri pe fundul tartei, in cerc, apropiindu-le cat mai strans unele de altele, iar peste ele se toarna crema, in asa fel incat sa patrunda bine pana jos.
Se coace tarta la cuptorul incins, circa 20 de minute, apoi se reduce temperatura la 200C si se mai coace inca 20-25 de minute.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se serveste calduta sau rece.
Pofta buna!