Reteta tarta de dovleac

Printeaza

Reteta tarta de dovleac din: faina, unt, zahar, sare, apa, piure de dovleac, dulceata de mere, zahar, scortisoara, lapte, nuci, oua.

Ingrediente:Reteta_tarta_de_dovleac

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 200 g unt
  • 2 linguri zahăr
  • sare
  • 6-10 linguri apă

Pentru umplutură:

  • 250 g piure de dovleac copt
  • 250 g dulceată de mere
  • 150 g zahăr
  • 100 g unt
  • 1/2 lingurită scortişoară
  • 200 ml lapte condensat
  • 100 g nuci măcinate
  • sare
  • 80 g făină
  • 3 ouă

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu zahărul şi sarea. Adaugi untul tăiat bucăţele şi mixezi.

Ulterior, torni câte 2-3 linguriţe de apă rece şi continui să mixezi până obţii un aluat moale, lipicios. Inveleşti aluatul în folie alimentară şi-l pui la frigider o oră.

Pentru umplutură, amesteci piureul de dovleac cu dulceaţa de mere, 50 g de zahăr, scorţişoara, sarea, ouăle bătute în prealabil şi laptele condensat.

Intinzi aluatul de la frigider tavă unsă cu unt într-un strat de 3-5 cm. Pui umplutura peste el şi coci 50 de minute.

Amesteci 100 g de zahăr cu făina şi cu untul. Adaugi nucile măcinate.

Când prăjitura e gata, o acoperi cu amestecul de nuci şi o mai dai la cuptor 15 minute. O poţi servi la o oră după ce s-a răcit.

Reteta tarta de dovleac

Reteta_tarta_de_dovleac

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.