Reteta tarta de dovleac
PrinteazaReteta tarta de dovleac din: faina, unt, zahar, sare, apa, piure de dovleac, dulceata de mere, zahar, scortisoara, lapte, nuci, oua.
Pentru aluat:
- 350 g făină
- 200 g unt
- 2 linguri zahăr
- sare
- 6-10 linguri apă
Pentru umplutură:
- 250 g piure de dovleac copt
- 250 g dulceată de mere
- 150 g zahăr
- 100 g unt
- 1/2 lingurită scortişoară
- 200 ml lapte condensat
- 100 g nuci măcinate
- sare
- 80 g făină
- 3 ouă
Mod de preparare:
Amesteci făina cu zahărul şi sarea. Adaugi untul tăiat bucăţele şi mixezi.
Ulterior, torni câte 2-3 linguriţe de apă rece şi continui să mixezi până obţii un aluat moale, lipicios. Inveleşti aluatul în folie alimentară şi-l pui la frigider o oră.
Pentru umplutură, amesteci piureul de dovleac cu dulceaţa de mere, 50 g de zahăr, scorţişoara, sarea, ouăle bătute în prealabil şi laptele condensat.
Intinzi aluatul de la frigider tavă unsă cu unt într-un strat de 3-5 cm. Pui umplutura peste el şi coci 50 de minute.
Amesteci 100 g de zahăr cu făina şi cu untul. Adaugi nucile măcinate.
Când prăjitura e gata, o acoperi cu amestecul de nuci şi o mai dai la cuptor 15 minute. O poţi servi la o oră după ce s-a răcit.
Reteta tarta de dovleac
Pofta buna!