Tarta cu brânză de vaci și fructe de pădure din: branza de vaci, oua, zahar, coaja de lamaie, extract de vanilie, faina alba, unt, sare, fructe de padure Ingrediente: 250g brânză de vaci proaspătă 3 ouă 100g zahăr Coaja rasă de la o lămâie 1 linguriță extract de vanilie 200g făină albă 50g unt topit […]
Reteta tarta cu mere si rom
PrinteazaReteta tarta cu mere si rom din: faina, margarina, otet, sare, mere, zahar, gem de caise, lamaie, rom.
- 500 g făină
- 200 g margarină
- 1 lingură oţet
- sare
- 1 kg mere
- 2 linguri de zahăr
- gem de caise
- zeamă de lămâie
- rom
Mod de preparare:
Margarina se topeşte puţin şi se amestecă cu o cană de făină. Restul de făină se amesteca cu sare, oţet şi apă, se frământă foarte bine, obţinându-se un aluat tare.
Se întinde o foaie şi deasupra se pune amestecul de margarină, se împăturesc şi se lasă la frigider 20 de minute.
Apoi aluatul de întinde, se împătureşte şi se dă din nou la frigider. Această operaţie se repetă de 3-4 ori.
Merele se curăţă, se taie felii subţiri şi se dau prin zeamă de lămâie.
Aluatul se scoate de la frigider, se întinde şi se aşază într-o tavă unsă cu margarină.
Deasupra se pun merele stoarse şi se aşază în cercuri concentrice. Se presară cu zahăr şi se dau la cuptor 25 de minute.
Se scoate din cuptor, se unge tarta cu gem de caise amestecat cu 2 linguriţe de rom.
Se dă din nou la cuptor până se caramelizează gemul.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu brânză de vaci și fructe de pădure
Tarta cu mere si miere
Tarta cu mere si miere din: faina, zahar, sare, unt, ou, mere, miere. Ingrediente: Aluat: 125 g făină 1 lingura zahăr 1 praf sare 60 g unt 1 ou Umplutură: 600 g mere 80 g miere de salcâm Mod de preparare: Se amestecă faina cu zahărul şi sarea, se face la mijloc o gropiţă […]
Pofta buna!