Reteta tarta cu mere

Printeaza

Reteta tarta cu mere

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 1 pachet margarină
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • sare

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 5-6 mere
  • 3-4 linguri zahăr
  • 100 g unt
  • 1 plic gelatină roşie pentru tort

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu margarina, apoi adaugi zahărul pudră, ouăle, un praf de sare şi frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care-l dai la frigider pentru o oră. Intre timp, cureţi merele, le tai felii subţiri.

Scoţi apoi aluatul din frigider, îl întinzi cu mâna în forma de tartă, unsă cu unt şi tapetată cu făină, aşezi feliile de mere şi dai totul la cuptor pentru 30 de minute.

Când este gata pui zahărul la topit, adaugi untul şi-l amesteci repede.

Ca să ai o tartă “prezentabilă”, torni imediat zahărul caramel numai peste feliile de mere din marginea tartei, iar în mijloc întinzi gelatina pregătită după instrucţiunile de pe plic. L

aşi tarta să se răcească, apoi o tai în bucăţi şi o aduci la masă.

 

Tarta cu mere

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.