Reteta telina cu ciuperci

Printeaza

 Reteta telina cu ciuperci

Ingrediente:Reteta telina cu ciuperci

  • 3 teline
  • 150 g unt
  • 1 ceapă mică
  • 10 ciuperci
  • 1 linguriţă făină
  • 1 ceaşcă zeamă de carne
  • 1/2 lămîie
  • 1 lingură smîntînă sau 1 linguriţă bulion roşii
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Alegem ţelină frumoasă, o tăiem după mărime, în 4-6 bucăţi, ca feliile de por­tocale. Le punem la fiert, lăsîndu-le să fiarbă numai pe jumătate.

Infierbîntăm într-o cratiţă o bucăţică de unt şi rumenim o ceapă tăiată mărunt. Adăugăm ciupercile, curăţate, spălate şi tăiate felii, amestecînd încet cu o lin­gură de lemn. Presărăm făină şi turnăm zeamă de carne, amestecînd bine pînă în­cepe mîncarea să clocotească. Lăsăm să fiarbă încet 15-20 minute.

Punem ţelina fiartă în cratita cu ciu­perci, lăsînd ca totul să fiarbă încet. Pre­sărăm sare, piper, pătrunjel tocat mărunt. Stoarcem lămîie. Dacă vrem să avem o mîncare albă, punem o lingură de smîn­tînă cînd ţelina şi ciupercile sînt aproape gata.

La o mîncare obişnuită însă, cînd aşe­zăm ţelina în cratiţă, adăugăm o lingu­riţă de bulion de roşii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. As face o mancare de ghebe cu telina.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.