Reteta telina cu ciuperci
PrinteazaReteta telina cu ciuperci
- 3 teline
- 150 g unt
- 1 ceapă mică
- 10 ciuperci
- 1 linguriţă făină
- 1 ceaşcă zeamă de carne
- 1/2 lămîie
- 1 lingură smîntînă sau 1 linguriţă bulion roşii
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegem ţelină frumoasă, o tăiem după mărime, în 4-6 bucăţi, ca feliile de portocale. Le punem la fiert, lăsîndu-le să fiarbă numai pe jumătate.
Infierbîntăm într-o cratiţă o bucăţică de unt şi rumenim o ceapă tăiată mărunt. Adăugăm ciupercile, curăţate, spălate şi tăiate felii, amestecînd încet cu o lingură de lemn. Presărăm făină şi turnăm zeamă de carne, amestecînd bine pînă începe mîncarea să clocotească. Lăsăm să fiarbă încet 15-20 minute.
Punem ţelina fiartă în cratita cu ciuperci, lăsînd ca totul să fiarbă încet. Presărăm sare, piper, pătrunjel tocat mărunt. Stoarcem lămîie. Dacă vrem să avem o mîncare albă, punem o lingură de smîntînă cînd ţelina şi ciupercile sînt aproape gata.
La o mîncare obişnuită însă, cînd aşezăm ţelina în cratiţă, adăugăm o linguriţă de bulion de roşii.
Pofta buna!
As face o mancare de ghebe cu telina.