Reteta telina a la grec

Printeaza

Reteta telina a la grec din: telina, ceapa, arpagic, mazare, verdeata, ulei, faina, masline, lamaie, sare.

Ingrediente:

  • 2 kg ţelină
  • 250 g ceapă
  • 400 g arpagic
  • 200 g mazăre
  • 2 legături verdeaţă
  • 100 ml ulei
  • 1 lingură făină
  • 150 g măsline
  • zeamă de lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Reteta telina a la grec: curăţă ţelina şi se taie în felii rotunde. Feliile de ţelină şi ceapa tocată foarte mărunt se pun la înăbuşit cu uleiul şi puţină apă.

mai adaugă apă şi apoi arpagicul, mazărea verde, măslinele opărite şi mărarul; de asemenea, făina amestecată cu puţin ulei şi stinsă cu zeamă. Se lasă să fiarbă circa 30 minute.

potriveşte cu zeamă de lămâie, se aran­jează pe platou, presărând deasupra verdeaţă (pătrunjel verde tocat mărunt).

 

Pofta buna!

 

 

Gazpacho de Dovlecei și Mentă: Rafinament și Prospețime în Fiecare Înghițitură

Gazpacho de Dovlecei și Mentă: Rafinament și Prospețime în Fiecare Înghițitură din: dovlecei, ardei gras, castravete, rosii, ceapa, usturoi, iaurt, menta, ulei de masline, sare, piper, gheata. Reteta este o reinterpretare răcoritoare a clasicului gazpacho spaniol, introducând o notă de prospețime și delicatețe prin combinarea dovleceilor suculenți cu aroma revigorantă a mentei. Această supă rece, […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.