Linte Roșie și Magia Etiopiană: Misir Wat – Ghidul Complet cu Rețete, Istorie și Sfaturi. Misir Wat, o tocană hrănitoare și reconfortantă pe bază de linte roșie, este una dintre cele mai iubite mâncăruri tradiționale etiopiene. Acest fel de mâncare, îmbogățit cu un amestec vibrant de condimente, își are rădăcinile în istoria profundă și cultura […]
Reteta telina a la grec
PrinteazaReteta telina a la grec din: telina, ceapa, arpagic, mazare, verdeata, ulei, faina, masline, lamaie, sare.
Ingrediente:
- 2 kg ţelină
- 250 g ceapă
- 400 g arpagic
- 200 g mazăre
- 2 legături verdeaţă
- 100 ml ulei
- 1 lingură făină
- 150 g măsline
- zeamă de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Reteta telina a la grec: curăţă ţelina şi se taie în felii rotunde. Feliile de ţelină şi ceapa tocată foarte mărunt se pun la înăbuşit cu uleiul şi puţină apă.
mai adaugă apă şi apoi arpagicul, mazărea verde, măslinele opărite şi mărarul; de asemenea, făina amestecată cu puţin ulei şi stinsă cu zeamă. Se lasă să fiarbă circa 30 minute.
potriveşte cu zeamă de lămâie, se aranjează pe platou, presărând deasupra verdeaţă (pătrunjel verde tocat mărunt).
Pofta buna!
Gazpacho de Dovlecei și Mentă: Rafinament și Prospețime în Fiecare Înghițitură
Gazpacho de Dovlecei și Mentă: Rafinament și Prospețime în Fiecare Înghițitură din: dovlecei, ardei gras, castravete, rosii, ceapa, usturoi, iaurt, menta, ulei de masline, sare, piper, gheata. Reteta este o reinterpretare răcoritoare a clasicului gazpacho spaniol, introducând o notă de prospețime și delicatețe prin combinarea dovleceilor suculenți cu aroma revigorantă a mentei. Această supă rece, […]