Reteta telina a la grec
PrinteazaReteta telina a la grec din: telina, ceapa, arpagic, mazare, verdeata, ulei, faina, masline, lamaie, sare.
- 2 kg ţelină
- 250 g ceapă
- 400 g arpagic
- 200 g mazăre
- 2 legături verdeaţă
- 100 ml ulei
- 1 lingură făină
- 150 g măsline
- zeamă de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă ţelina şi se taie în felii rotunde. Feliile de ţelină şi ceapa tocată foarte mărunt se pun la înăbuşit cu uleiul şi puţină apă.
Se mai adaugă apă şi apoi arpagicul, mazărea verde, măslinele opărite şi mărarul; de asemenea, făina amestecată cu puţin ulei şi stinsă cu zeamă. Se lasă să fiarbă circa 30 minute.
Se potriveşte cu zeamă de lămâie, se aranjează pe platou, presărând deasupra verdeaţă (pătrunjel verde tocat mărunt).
Pofta buna!