Reteta terina cu branza
PrinteazaReteta terina cu branza din: paine, branza de vaci, unt, pere, nuci, patrunjel, coacaze, sare, piper.
- 1 pâine toast neagră
- 700 g brânză de vaci
- 100 g unt
- 2 pere
- 10 nuci mari
- 1/2 legătură pătrunjel
- 200 g coacăze albe pentru decor
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mai întâi se prepară compoziţia de brânză. Nucile se sparg şi se scot miejii întregi.
Brânza se scurge foarte bine şi se mixează cu untul moale şi miezul măcinat de la cinci nuci. Se adaugă pătrunjelul tocat fin, sare şi piper, după gust, şi se lasă deoparte.
Perele se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie cubuleţe. Se îmbracă o tavă de cozonac cu folie alimentară şi se aşază felii de pâine fără coajă pe pereţii şi pe fundul tăvii. Se pune jumătate din crema de brânză, se adaugă cubuleţe de pere şi se apasă uşor cu o lingură.
Se aşază felii de pâine, restul de cremă şi de pere. Se acoperă cu felii de pâine şi se dă la frigider pentru două ore.
Se răstoarnă tava pe un platou, se desface folia de plastic şi se ornează deasupra cu miezul de nucă rămas, în jurul terinei se pun coacăzele albe, care vor fi servite împreună fi cu terina.
Reteta terina cu branza
Pofta buna!