Reteta tigaie picanta
PrinteazaReteta tigaie picanta din: piept de pui, ulei de masline, dovlecei, ardei, supa de legume, sare, piper, frunzuliţe de salvie, ghimbir, praz.
Ingrediente:
- 2 piepţi de pui dezosaţi fără piele
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 2 dovlecei mici
- 1 ardei iute
- 300 ml supa de legume
- sare
- piper
- 2 – 3 frunzuliţe de salvie
- ghimbir ras proaspăt sau pulbere
- 2 fire praz
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Speli şi carnea. Apoi tai fâşii lungi, cât mai subţiri, atât carnea, cât şi legumele.
Prazul îl tai mai întâi în 3 – 4 părţi, în funcţie de cât de lung e firul, apoi fâşii.
Intr-o tigaie de teflon, pui la încins uleiul de măsline, Imediat, adaugi fâşiile din carne de pui, amestecând asa încât să-si schimbe culoarea pe fiecare parte.
Adaugi apoi ardeiul iute, prazul şi dovleceii, condimentezi cu ghimbir, piper, sare şi salvie.
Amesteci totul bine şi torni apoi supa. După 1 minut, adaugi 2-3 frunzuliţe de salvie tocate fin.
Mai lasi cam 5 minute la foc iute, amestecând din când în când. Serveşti preparatul cât este cald.
Reteta tigaie picanta
Pofta buna!