Reteta tiramisu la pahar
PrinteazaReteta tiramisu la pahar din: piscot, cafea, mascarpone, oua, zahar, portocala, cacao, lichior, extract de vanilie.
- 400 g pişcoturi de şampanie
- 200 g cafea neîndulcită
- 350 g mascarpone
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- o portocală
- 1 lingură mare de cacao
- 1 linguriţă lichior de cafea sau ciocolată
- 1 linguriţă extract de vanilie
Mod de preparare:
Se bat gălbenuşurile cu aromele şi coaja de portocală, apoi se adaugă mascarpone. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi se omogenizează bine. Albuşurile se adaugă peste crema de mascarpone, omogenizând cu grijă.
Se înmoaie pişcoturile în cafea, apoi se aşază 2-3 pişcoturi în fiecare pahar. Se toarnă crema astfel încât să se umple paharul, acoperind bine pişcoturile. Se presară cu cacao şi se dă la rece 3-4 ore.
Reteta tiramisu la pahar
Pofta buna!