Reteta tiramisu
PrinteazaReteta tiramisu din: piscoturi, zahar, cacao, oua, mascarpone, cafea.
- 400 g pişcoturi de şampanie
- 250 g cremă mascarpore
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 3 ceşcuţe cafea concentrată
- 2 linguri cu vârf cacao
Mod de preparare:
Mai întâi freci spumă gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi crema de brânză mascarpone şi omogenizezi bine amestecul.
Baţi spumă tare albuşurile cu un praf de sare, încorporezi gălbenuşurile combinate cu brânza, amestecând uşor cu o lingură până se omogenizează.
Aşezi pe fundul unui vas termorezistent pişcoturi înmuiate în cafea, fără a lăsa spapu între ele. Doar le introduci în cafea şi le scoţi imediat, pentru că se înmoaie foarte repede.
Torni jumătate din compoziţia de brânză, aşezi alt strat de pişcoturi înmuiate în cafea şi la final restul de cremă. Pudrezi cu cacao şi laşi la frigider până a doua zi, pentru a se întări crema.
Reteta tiramisu
Pofta buna!