Tocanita de bame cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei iute, rosii, bame, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 350 g ardei iute, uscat 2 cutii conserve de rosii, tocate 250 g bame 2 linguri patrunjel sare si piper Mod de preparare: Incalziti uleiul si […]
Reteta tocanita de ardei copti
PrinteazaReteta tocanita de ardei copti din: ardei, ceapa, morcovi, cimbru, bulion, usturoi, patrunjel, zahar, sare.
- 2 kg ardei
- 4 cepe
- 2 morcovi
- cimbru
- 2 linguri de bulion sau 1 ceaşcă de suc de roşii
- 2 linguriţe de zeamă de lămâie
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 linguriţă zahăr
- sare
Mod de preparare:
Ardeii se coc, se curăţă şi se tăie fâşii subţiri. Ceapa şi morcovii se curăţă, se dau pe răzătoarea mică şi se pun la călit în,ulei, cu puţină apă. Când sunt călite se adaugă fâşiile de ardei, cimbrul, zahărul, piper, sare, după gust.
Se completează cu o cană de apă şi se lasă la fiert 10 minute. Se adaugă bulionul sau sucul de roşii şi se mai lasa puţin la scăzut.
La sfârşit se pune zeama de lămâie, usturoiul şi pătrunjelul tocat mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocanita de bame cu ardei iute
Pofta buna!