Reteta tocanita de burta
PrinteazaReteta tocanita de burta din: burta de vita, ulei, ceapa, pastranac, telina, vin, pasta de tomate, patrunjel, boia, sare, piper.
- 500 g burtă de vita
- 1 l zeamă de oase
- 150 ml ulei
- 800 g ceapă
- 80 g păstârnac
- 80 g ţelină
- 100 ml vin alb
- 35 g pastă de tomate
- 80 g pătrunjel rădăcină
- boia de ardei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Burta o cureţi, o speli şi o fierbi împreună cu zarzavatul de supă (întreg). In alt vas prăjeşti în ulei ceapa tăiată solzişori, adaugi boiaua de ardei şi bulionul de roşii. Stingi cu zeama în care a fiert burta.
Burta de vacă o tai bucăţele de 2/4 cm şi o adaugi şi pe ea în vas. Elimini apoi zarzavatul fiert, adaugi sare, vinul şi piperul şi laşi să mai fiarbă în clocot mic, timp de 30 de minute.
Pofta buna!