Reteta tocanita de ciuperci
PrinteazaReteta tocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, ulei, faina, sare, patrunjel.
Ingrediente:
- 1/2 kg ciuperci
- 4 cepe
- 2 linguri ulei
- 2 linguri făină
- 1 linguriţă sare
- 3 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile.Ceapa se taie mărunt, se pune într-o cratiţă cu uleiul şi puţină apă şi se lasă să se
înnabuşe puţin.
Se adaugă ciupercile, se pune puţină apă şi se lasă să fiarbă înnabuşit până scade toată apa din ele.
Separat se amestecă 2 linguri făină cu puţină apă, se toarnă peste ciuperci când acestea sunt bine fierte.Se lasă să dea în clocot de mai multe ori, se pune pătrunjelul deasupra.
Se pot adăuga 1-2 linguri smântână.
Pofta buna!