Reteta tocanita de peste cu masline

Printeaza

Reteta tocanita de peste cu masline din: peste, ceapa, morcovi, castraveti, pasta de tomate, masline, ulei, patrunjel, foi de dafin, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Tocanita_de_peste_cu_masline

  • 1,5 kg peşte (crap, hering)
  • 400 g ceapă
  • 300 g morcovi
  • 500 g castraveţi muraţi
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 100 g măsline
  • 120 ml ulei
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1-2 foi de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă peştele (înlătură capul), spală-l, taie-l în bucăţi mici şi dă-le cu sare. Decojeşte legumele, spală-le, toacă mărunt ceapa, taie castraveţii şi morcovii în sferturi (pe lungime), apoi în bucăţi.

Opăreşte măslinele. Inăbuşă ceapa în cinci linguri de ulei, adaugă morcovii şi castraveţii, puţină apă şi fierbe-le 20-30 de minute.

Când sunt fierte, adaugă un litru de apă, măslinele, piperul, sarea, cimbrul, foile de dafin şi pasta de tomate. Continuă fierberea vreo cinci minute, apoi aşază-le în tavă.

Rumeneşte bucăţile de peşte în restul de ulei şi adaugă-le peste legume. Presară pătrunjel tocat şi dă tava la cuptor, la foc moderat, zece minute.

Serveşte preparatul cald.

Reteta tocanita de peste cu masline

Tocanita_de_peste_cu_masline

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.